Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Ohyra i blomkrukorna

2013-04-22 09:20 #0 av: sarawera


Hjälp önskas med att identifiera vad mina krukväxter har drabbats av. När jag vattnar blommorna så ser jag hur det liksom hoppar små, små vita "insekter", eller vad jag ska kalla dom.

Hur får jag bukt med nämnda problem? Alla mina blommor verkar ha blivit drabbade. Växterna verkar dock inte ta nån skada, de växer och frodas.

Snälla, ge mej ett tips!

Hälsningar Sarawera

Anmäl
2013-04-22 15:36 #1 av: Åsa S

Hoppstjärtar och dessa kan du inte göra något åt. Hoppstjärtar hör till naturens nedbrytare och de lever främst av dött växtmateral så de brukar inte göra nån skada på växterna. Man brukar få fler hoppstjärtar ifall man vattnar mycket för de gillar när det är rätt blött i jorden så man brukar kunna minska ner dem genom att låta växterna torka upp lite mer mellan vattningarna.

Anmäl
2013-04-23 15:06 #2 av: Bjornen

Blomflugelarver som lever på torven som nedbrytningsorganism. Förr använde man snus för att bekämpa dem med, men sedan lång tid (1960-talet) är nikotin förbjudet som bekämpningsmedel.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.