Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Byta-sälja-köpa - plantor och annat

Alluminiumsulfat

2013-04-18 11:20 #0 av: Nygammal

Kan någon hjälpa mig?

Var får jag tag i Alluminiumsulfat i 1kg förpackning?

Anmäl
2013-04-18 11:47 #1 av: Halvdansken

Vad ska du med det? Det kan vara giftigt.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2013-04-18 12:41 #2 av: Nygammal

Gödsla rhododendron och blåbär med. ytterst små doser.


 

Anmäl
2013-04-18 12:59 #3 av: Åsa S


Är det inte bättre köpa gödningsmedel för surjordsväxter i trädgårdsbutiken ifall du ska gödsla?

 

Aluminiumsulfat är väl inte riktigt så mycket värt som gödningsmedel kan väl kanske sänka pH:t tillfälligt men det kan ju alun med, vet inte om alun säljs på apoteket längre och det kostade ju en del så det var nog mera sånt man kanske använde till nån krukhortensia el dyl för att ändra färgen på blomman.

Anmäl
2013-04-18 13:41 #4 av: Nygammal


Nix, alun finns inte på apoteket. Jag använder Rhod.gödsel men läste någonstans att Al.sulf. ska vara bra. Läste också att urin är bra men känner mig tveksam att använda det på blåbären.

 

Anmäl
2013-04-18 13:42 #5 av: Halvdansken

Säker på att det inte var järnsulfat? Det använder jag till mina om bladen blir gula.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2013-04-20 01:33 #6 av: Lill-Kisse

Egentligen menar du nog Ammoniumsulfat. (Lätt att förväxla så svåra ord.) Det kan användas som gödselmedel till Rhododendro, Blåbär och andra växter som behöver svavel. Fråga efter det på plantskolor o dyl ställen.


 

Anmäl
2013-04-20 12:55 #7 av: Bjornen

Alla växter behöver svavel och är inget som särskilt kalkskyende växter behöver, utan då använder man svavel för att sänka pH-värdet. 

Om de är planterade i okalkad torv behövs ingen svavel för att sänka pH-värdet om inte det kalkas eller används kalkhaltiga gödselmedel. Det gäller förstås om man har kalkrik berggrund som t.ex. Gotland ocjh Siljansområdet.  

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.