Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Gräsmattor, grovplanering och gödsling.

Koppartråd på taket

2013-04-14 20:17 #0 av: jaerven

Hej. Jag hörde ett tips av aen takläggare att man skulle spänna en koppartråd över taket, över hela nocken. När det regnar så fäller koppartråden ut något ämne som hindrar mossa att växa på takpannorna.

Är det något någon vet något om, och i såfall, törs man använda regnvattnet i tunnorna til att vattna andra växter? Särskilt grönsaker som skall ätas?

Anmäl
2013-04-14 20:37 #1 av: pistenbully

Intressant, lägger en kommentar så att jag får se vilka svar du får :-D

Anmäl
2013-04-15 07:31 #2 av: Bjornen

Järnsulfat, kopparsulfat och zinksulfat skadar mossa och i tillräcklig mängd dödar både alger och mossa. Både koppar och zink är giftigt, men det är väl tveksamt om det kommer upp i farliga nivåer. Både koppar och zink behövs i små mängder för både växter och djur. Det är väl också tveksamt att en koppartråd ska vara tillräckligt för att det ska  ge någon effekt på mossan. Men åtminstone teoretiskt är det korrekt och det kan förstärkas genom utsläpp av svavel från skorstenen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.