Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Vad är detta för träd/buske?

2013-04-04 12:39 #0 av: Annahedina

Jag har ett litet träd/buske i trädgården som har funnits där i tre år. Men vad är det?

Förra året kom det några blommor på det.

Anmäl
2013-04-04 22:57 #1 av: Yvve

 

Benved (Euonymus europaeus)

 

Anmäl
2013-04-05 02:01 #2 av: Annahedina

Tack, tack, jag har frågat så många men ingen har vetat. Jag har förstått att den är ganska giftig!

Anmäl
2013-04-05 06:54 #3 av: Bjornen

Helt klart en art av benved, men jag är inte säker på att det är vanlig benved. Det mest troliga alternativet är i så fall körsbärsbenved (E. planipes), som är praktfullare. Giftig men inte så väldigt giftig.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.