Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap

Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsmaskiner och -redskap

Vad är detta för mannick?

2013-03-30 16:31 #0 av: Tzatze

Jag hittade denna pryl i ett förråd i vårt nyinköpta hus och har ingen aning om vad man har den till. Den har ett väldigt långt skaft med en metallgrunka på som det sitter ett långt snöre på.

Anmäl
2013-03-30 16:32 #1 av: Tzatze


Närbild

Anmäl
2013-03-30 16:34 #2 av: Inkanyezi

Ser ut som en grensax som man hamlar med. 

Anmäl
2013-03-31 06:40 #3 av: Bjornen

Stångsekatör. Handtag och snöre hålls i och med snöret drar du till så klipps grenen av. Ett redskap som fungerar dåligt då man tappar så mycket kraft med ett långt skaft och bör användas endast i nödfall. Använd stege istället.

Anmäl
2013-03-31 07:01 #4 av: Tzatze

Tack för era svar. Finurlig mannick, fast verkar lite klen. Det finns betydligt bättre moderna alternativ, så då kan jag slänga den med gott samvete.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.