Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Stratifiering?!

2013-03-19 19:41 #0 av: IngloriousBastard

Har läst lite olika på olika sidor om vilka sorts perenner som ska stratifieras och inte och allt blir så himla virrigt i mitt huvud! Jag gör en lista på frön jag sått (i lördags) så kanske nån kunnig vill hjälpa mig? :)

Orientvallmo- Coral Reef
Riddarsporre- Galahad
Riddarsporre- Double Innocence
Akleja- William Guinness
Akleja- Petticoat Pink
Brudslöja
Rysk dragon

Jag har vattnat alla och har en lampa över. Dumt? Stjärnflockan är ute iaf. Ska jag ha ut resten i kylan med? Tacksam för svar!!! :)

Anmäl
2013-03-20 08:11 #1 av: Bjornen

Ingen av dem ska behöva stratifieras. Rysk dragon kanske ger bättre resultat efter stratifiering. En del botaniska arter av akleja kan behöva stratifieras och åtminstone gäller det Aqulegia alpina och kanske även A. chrysantha, A. clematifolia.

Ingen av dem ger dock blomning första året oavsett hur tidigt de sås utan de måste vara övervintrade innan blomanlagen kan bildas.

Anmäl
2013-03-20 10:31 #2 av: IngloriousBastard

Ok! Såg imorse att det kommit upp lite av brudslöjan! :) vet du om det finns någon bok om sånt här? Plantering av perenner och sådär.. Tack igen! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.