Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Årets sådd

2013-03-05 14:08 #0 av: Linnea

Skriv gärna vad ni har sått/ska så i år!

Jag har sått paprika, chili och kronärtskocka, alla har kommit upp, fast bara nån enstaka paprika.

På stratifiering finns en vit blomma jag inte vet namnet på, kejsarkrona och ramslök. Vet inte om de två första kräver stratifiering, jag bara testar, det är fröer jag tagit själv. Dom har stått i kylen en månad, nu är det frysen som gäller en vecka och sen kylen ett par veckor till innan de får komma ut i värmen.

I grönsakslandet blir det förmodligen dessa:

rödbeta

morot

dill

vitlök sattes i höstas

pumpa

gurka

sparris finns redan

jordgubbar finns redan

rädisor

ärter

bönor

potatis - blå kongo om jag hittar!

gräslök finns redan

Runt odlingsbänkarna kommer jag antagligen plantera citrontimjan så jag slipper ogräset. Potatisen får sällskap av doroteablomma och så står här en blåbärsbuske och tre vinbärsbuskar.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2013-03-05 15:30 #1 av: Bjornen

Stratifiering görs normalt så att man sår på hösten eller inomhus och de bör stå frostfritt en vecka innan de sätts ut i snön. Det är viktigt att fröna får ta åt sig fukt så att skalen kan sprängas. Det är en fördel om det både tinar och tjälar flera gånger. 

Frostbehandling behövs för en del perenner som normalt står kvar som vinterståndare på vintern. Där kan kylskåp eller frys förbättra groförmågan.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.