Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Poppelträd

2013-01-27 13:50 #0 av: todde

Har ni tips att driva poppelträd, Fläder mm?

Plantera i kvist? Med eller utan blad. Plantera i gödsel? Plantera i träsken"?

Jag har plantera i kvistar förra sommaren, 2012. Det var mycket torrt i sommaren. Och mycket kaniner. Jag har plantera ca 400st kvistar, 15cm. Det var fuktig när jag plantera.

Har ni både tips att plantera träd? Jag behöver träd överallt.

Anmäl
2013-01-27 20:17 #1 av: Bjornen

Poppel går normalt inte förökas med sticklingar eller orotade kvistar. Poppel förökas bäst med rotskott som planteras sent på hösten (från oktober tills det blir tjäle i jorden)

Fläder kan sticklingsförökas som sätts i sandblandad jord tidigt på våren. De bör stå i växthus eller bänk-

Sälg och vide är dock lätt att föröka med kvistar som sticks i jord (skyddad plats och i krukor eller lådor) eller sätts i vatten där de bildar rötter. Planteras först i krukor och utplanteras på växtplatsen på senhösten. Vid gynnsamt väderlek kan även kvistar sättas direkt på växtplatsen där de kan etablera sig.

Anmäl
2013-02-12 21:54 #2 av: moondancer

#1 Balsampoppel går utmärkt att föröka genom att sticka ner pinne i marken. Stor nackdel med den är dock att trädet får MASSA rotskott som kommer upp överallt. 

Jag föreslår också sälg och vide, tror dom kommer att fungera perfekt.

Anmäl
2013-02-26 13:28 #3 av: VoxBauers

Plantera poppel om du vill ha många träd! Sprider sig med rotskott på stora ytor! Saven luktar väldigt gott!

 Släpper dock kladdiga "saker" på våren som fastnar överallt... 

("Sakerna" luktar också gott! Men kan vara besvärliga att få bort!)


 

                                                               www.voxbauers.weebly.com                                                                  www.cornishrex.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.