Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

RoséPeppar - Beskära?

2013-01-26 10:42 #0 av: SnakeAngel

Hej

Jag har en Rosépeppar planta som jag köpte i somras. Den har växt konstant sedan dess, även nu över vintern men har blivit lång och gänglig. Jag vill gärna att den ska förgrena sig så att det blir en kraftigare planta - ska jag beskära den, och när är det i så fall bäst att göra det? Alla goda råd tas tacksamt emot.

Anmäl
2013-01-26 11:21 #1 av: Bjornen

Beskärning bör göras när solen har återkommit på riktigt om en månad. Placera plantan så ljust som möjligt och minska gärna lite på värmen.

Anmäl
2013-01-27 12:38 #2 av: SnakeAngel

Låter vettigt. Mitt lilla träd är ca 1 m - jag kan inte mycket om beskärning så jag behöver lite råd on hur jag ska göra detta.
Ungefär var på plantan ska jag klippa, kan jag ta sticklingar från biten jag tar bort?

Anmäl
2013-01-27 13:01 #3 av: SnakeAngel

Tog en bild på det lilla trädet ;)

Anmäl
2013-01-27 20:08 #4 av: Bjornen

Jag skulle beskära hårt och ta bort veka stjälkar ochj som det ser ut skulle jag ta bort 2/3 delar. Det som skurits bort kan användas som sticklingar. Normalt är rotbildningszonen strax nedom noderna (bladfästen).

Anmäl
2013-01-28 12:06 #5 av: SnakeAngel

Tack så jättemycket för ditt svar, Bjornen :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.