Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Odla fruktkärnor inne?

2013-01-22 16:34 #0 av: misslilly

Hejsan!

Igår satte jag honungsmelon frön i jord med plastpåse runt och extra belysning.Kommer dom att växa och bli plantor? jag har lyckats med paprika förut.Jag provade också att sätta en avokado kärna i jord med toppen över jorden.

 

Kommer det växa? hur lång tid kommer det tta innnan jag ser att de sticker upp ur jorden?

 

kram

Anmäl
2013-01-22 19:21 #1 av: Bjornen

Melonfrön känns lite tidigt att så i januari. Tag av plastpåsen några gånger så att jorden får torka lite på ytan för att minska risken för mögelangrepp. Avokado tar lite men brukar komma.

Anmäl
2013-01-22 20:30 #2 av: misslilly

okej..men jag har läst att det ska funka året om? vet inte riktigt..

Anmäl
2013-01-22 22:28 #3 av: Bjornen

Risken är att melonplantorna blir för stora tills de kan placeras i bänk eller växthus.

Anmäl
2013-01-23 17:00 #4 av: misslilly

okej... kan man plantera chili ?

Anmäl
2013-01-24 06:47 #5 av: Bjornen

Normalt förodlas chile och då ska de planteras.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.