Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

insynsskydd

2013-01-05 11:20 #0 av: sighni

Finns det något högväxande träd eller buske som kan växa där det är steningt/bergigt och skuggigt eller iallafall halvskuggigt?

Jag har en bit i min trädgård där jag skulle vilja ha någon växt som insynsskydd men det är ganska stenigt där och träden som växer där gör att det blir skuggigt. Träden räcker inte som insynsskydd och snöbären som finns där räcker inte heller. De växer sämre än på andra ställen i trädgården också.

Har ni något förslag på hur jag kan göra?

Anmäl
2013-01-05 12:24 #1 av: Halvdansken

DEt jag kommer att tänka på är nån typ av En. De klarar säkert jordmånen, men jag vet inte hur det är med skugga.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2013-01-06 02:55 #2 av: Lill-Kisse

Plantera sådan pil som man har till häck. Växer snabbt och kan klippas vid behov. Köp plantor och sätt i april eftersom marken är rejält fuktig då. Vattna sedan ordentligt en gång i veckan första sommaren.

Anmäl
2013-01-06 06:18 #3 av: Bjornen

Havtorn, syren, rosenhallon eller häggmispel.

Anmäl
2013-01-06 13:57 #4 av: sighni

Tack ska ni ha! Finns det så många alternativ?

Anmäl
2013-01-28 09:10 #5 av: sighni

Jag tror det blir en och gran som jag ska plantera till våren. Det blir insynsskydd även på vintern. Vad tror ni om det? Här finns gott om en, gran och tall i området så det verkar trivas. Behöver gran och en mycket näring?

Anmäl
2013-01-28 17:20 #6 av: Bjornen

En har mycket långsam tillväxt.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.