Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Robinia i allé

2012-11-07 14:33 #0 av: Lill-Kisse

Är Robinia ett lämpligare träd än Björk som alléträd på en gata i det våta och blåsiga Göteborg?

Jag bara undrar eftersom det har blivit mycket diskussioner sedan Park- och naturförvaltningen påbörjat arbete med att byta ut träd längst några gator i Göteborg. På en gata med björkar, håller de på att byta till Robinia. Vad kan det vara för fördelar med det?

Anmäl
2012-11-08 07:33 #1 av: Bjornen

Det låter lite märkligt. Robinia är inte så härdiga och skulle nog kunna skadas under kallare vintrar även i Göteborg. Därutöver är hela växten giftig och särskilt fröna.

Anmäl
2012-11-08 14:12 #3 av: Lill-Kisse

#1 Tack! Du bekräftar de uppgifter jag lyckats söka fram genom googlande och min tjocka "Botanica". Dessutom bör visst jorden helst vara "lucker och genomsläpplig", vilket asfalterade gator knappast kan vara.

Park- och naturförvaltningen här har nog inte samma målsättning med val av alléträd som vanligt folk. Det verkar då så i en ganska hetsig diskussion på Facebook.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.