Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Rosmarin som krullar ihop sig

2012-11-05 17:25 #0 av: [Tassy]

Misslyckas alltid med att hålla liv i rosmarin i kruka. Den står inomhus på matbordet, vad bör jag göra för att den ska trivas? Denna har börjat krulla ihop sig i bladen, vad är det tecken på?


Anmäl
2012-11-06 08:14 #1 av: Bjornen

Två tänkbara orsaker: Löss eller torka. Det kan också vara både ock, då löss gärna angriper växter som mår dåligt. Vid torka har växterna en sista utväg att minska avdunstningen genom att bladytan blir så liten som möjligt och då slokar bladen.

Anmäl
2012-11-06 09:41 #2 av: [Tassy]

Torka kan stämma bra, jorden blir torr på nolltid. Tack för svar!


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.