Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Några favorit fröställen?

2012-10-11 14:08 #0 av: NiklasHjelm

Någon som vill dela med sig en länk på var ni beställer era fröer? Helst eko och helst lite annorlunda och roliga sorter. Tänker främst för kryddväxter, tomater, citrus etc.

Mvh / Niklas

-----------------------------------------------------

http://www.niklashjelm.se

Nya bilder varje måndag, följ mig gärna på Facebook.

http://www.facebook.com/fotografniklashjelm

Anmäl
2012-10-11 16:04 #1 av: Åsa S

Jag handlar frön till ätliga växter av Runåbergs fröer och det mesta de säljer är ekofröer, ickehybrider och gamla trogna sorter som passar att odla i nordiskt klimat. De har hyfsat välfyllda påsar. Är ett familjeföretag så ibland kan det ta lite tid få fröerna vid högsäsong eftersom de inte har så jättestort och många anställda så det tar ju lite tid få iväg alla order, men annars är de jättebra + de värnar om många gamla sorter som riskerar att försvinna. De testar grobarheten själva på alla fröerna och litar inte på leverantörens angivningar som andra fröförsäljare gör. Har hänt de skickat 2påsar till priset av 1 med motivationen grobarheten var lägre än leverantören lovat så därför skickar vi extra frö så du får det du betalat för.

 

http://www.runabergsfroer.se/

Anmäl
2012-10-11 16:26 #2 av: NiklasHjelm

Tack, ska kolla in dem

-----------------------------------------------------

http://www.niklashjelm.se

Nya bilder varje måndag, följ mig gärna på Facebook.

http://www.facebook.com/fotografniklashjelm

Anmäl
2012-10-11 17:01 #3 av: beem

Jag har tittat lite hos http://www.ortagarden.com/ men har inte handlat där än. Det blir till våren. De kommer ut med ny katalog i december januari enl. mail. när jag frågade.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.