Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rosor

övervintra ros i kruka?

2012-09-12 13:44 #0 av: kicmat

Köpte idag en Coral dawn, kraftigt exemplar i plast kruka. Nu är det så att jag kan inte plantera rosen förrän till våren. Anledningen är att vi ska först bygga klart vårt orangeri. Så jag undrar om man kan låta rosen stå kvar i sin kruka och att jag tar in den tillsammans med mina olivträd och pelargoner på samma plats där dom får övervintra. Eller ska jag gräva ner den på ett tillfälligt ställe i trädgården och flytta den till våren?

Anmäl
2012-09-15 12:02 #1 av: Åsa S

Jag skulle gräva ner den i trädgården och gärna djupt det gör inget ifall det blir 15-20cm jord ovanför krukan, jorden isolerar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.