Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Ta bort vinbärsbuskar?

2012-09-04 15:50 #0 av: Sheena

Hej!

Finns här några vinbärsbuske-experter här tro? Skrattande

 

Har mååånga svarta vinbärsbuskar i vår trädgård.. typ 10st och i alla fall fyra av dom skal nu bort, helst igår liksom.

 

Så frågan är, hur gör man detta på bästa, enklaste sätt? Ska bara så gräsmatta över hela plätten sen så vi behöver inte vara rädd om marken på något vis.

Kan man lämna rotklumpen kvar eller ger den lätt skott igen?

Kan man/får man "förgifta" rotklumpen på något vis för att slippa gräva upp den?

Bästa tid att ta bort dom,  nu till hösten eller på våren?

 

Har sett på några ställen i forum när jag letat runt efter svar på denna fråga (dock utan att hitta ngra bra svar, det mesta verkar handla om beskärning) att stora uppvuxna buskar kan vara poppis att sälja/skänka bort? Finns det folk som vill ha sånt, och vart gör man det på synligaste sätt? (Hoppas kanske på att nån som vill ha dom kommer hit o gräver upp dom.. hihi)

 

Så tacksam för hjälp!!!

Anmäl
2012-09-04 16:40 #1 av: kickboard

Om du skär ner dem  helt kommer de att växa upp igen och finare än förr.  Rötterna ska bort om du vill slippa dem.

Anmäl
2012-09-04 20:24 #2 av: Åsa S

Japp är bara att gräva och spetta upp dem var tvungen gräva upp väldigt många stora gamla vinbärsbuskar på mina odlingslotter förra året för de var sjuka använde både spett, spade och yxa, tog mig flera dar få upp dem men jag är ju rätt liten väger bara 50kg så då är man ju ingen stor muskelmänniska precis, är dock envis.

Anmäl
2012-09-11 11:07 #3 av: anki1

Vi grävde bara upp våra. Några slängdes pga sjukdom några skänktes bort.

Anmäl
2012-09-11 19:43 #4 av: Bjornen

Gräv upp dem först i oktober eller ev. senare.

Anmäl
2012-09-12 15:14 #5 av: anki1

Det var sensommar när mina grävdes upp.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.