Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Tomater

2012-09-03 11:23 #0 av: Izzi

Jag satte många tomatplantor i växthuset i våras. De har växt som bara den och det är mängder med gröna tomater på dem. De "gula plantorna" står upp så fint, men de "röda plantorna" har lagt sig ner och flera tomater har blivit dåliga så jag fått slänga ut dem. Försöker jag ställa dem upp igen, så går de av.

Vi har även mängder med vinbärssnäckor i trädgården som verkar gilla att mumsa på mina tomater Skrikandes så det är hål bitna på flera stycken. De "knallar in" så fort det är öppet.

Vad kan jag göra? Ska jag plocka av alla de blivande röda tomaterna och ta in o lägga dem i fönstret? Mognar de då?

Anmäl
2012-09-03 13:09 #1 av: kickboard

Tomatplantor ska ha stöd och dessutom ett snöre att klättra på, annars blir de liggande på marken.

Anmäl
2012-09-03 13:22 #2 av: beem

Jag har läst att man kan ta in kvistar med tomater på och hänga dem upp och ner så mognar de. Varför de ska hänga upp och ner vet jag inte.


Anmäl
2012-09-03 13:42 #3 av: Izzi

#1 De har massa stöd, men missade snören. Så de ramlade ner mellan stöden.

#2 Ok, kan vara värt att prova :) Tack!

Anmäl
2012-09-03 18:01 #4 av: Yvve

Det är för att det är lättast att få dom att hänga änn att få dom att stå,,jag brukade häng mina i gardin stången, sen kunde man gå och plocka efter att dom mogna

Anmäl
2012-09-03 19:25 #5 av: beem

# 4 aha det var så enkelt med varför man hänger dem - och logiskt.


Anmäl
2012-09-05 22:50 #6 av: [sakring]

Ta in de omogna tomaterna och lägg dem i tidningar i rumstemperatur så mognar de.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.