Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Köksväxter, kryddor och läkeörter

Sätta fart på gurkbildning?

2012-08-31 09:31 #0 av: Gronstedt

Årets eländiga sommar har gjort att frilandsgurkan inte kom igång att blomma förrän en bit in i augusti. Nu växer och blommar den och sätter små gurkor, men där jag bor kan man inte vara säker på att frosten håller sig borta särskilt länge till. Kan jag göra något för att övertala plantorna att lägga krutet på tillväxten hos de gurkor som redan bildats, i stället för att blomma och sätta nya frukter?

Toppa? Nypa bort nya blommor? Gödsla?

Anmäl
2012-08-31 12:57 #1 av: Bjornen

Toppa dem.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.