Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Vilda växter och ogräs

Söker namnet på denna blomma?

2012-08-27 11:34 #0 av: ginnan

Den här blomman finns i min rabatt har ej köpt eller fått den vad jag vet. Har kollat i svensk flora men kan inte hitta den. Den blir som en liten buske  c:a 80 cm hög och blommar från midsommar tills för några veckor sedan. Har trott att det är ett ogräs, den är vacker där den står  upptäckte den i år. Blommorna påminner om smultronblommor i storlek, har röd stamm. Tacksam för svar.

 Bjornen du är ju expert på det mesta hoppas att du läser detta.

Anmäl
2012-08-28 10:17 #1 av: Bjornen

Trollsmultron (Drymocallis rupetstris) tidigare hörde den till Potentilla. Växer sällsynt vild i nordvästra Götaland och Småland. Även odlad men sällan i handeln. Den finns förstås i min visningsträdgård.

Anmäl
2012-08-28 14:20 #2 av: ginnan

Vad kul, en fråga man ställer sej, hur har den hamnat i min rabatt.? Den kommer jag att vara rädd om. Tack Bjornen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.