Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Mitt körsbärsträd mår inte bra! Hjälp!

2012-08-19 14:56 #0 av: Casiopeia

Är orolig för mitt körsbärsträd som verkligen inte mår bra.

Det är mitt första år med trädgård, men vad jag har hört av de förra ägarna har det inte varit något problem med trädet innan. I våras blommade det för fullt och fick massor med kart.

Sedan, i början av juli började karten bli röda och skrumpna och trilla av.  Jag trodde det kunde vara någon skadeinsekt, men jag kunde inte se några angrepp. Sedan började bladen bli gula med svarta prickar på, och nu har den börjat tappa även dom.

Det enda jag sett i insektsväg är bladlöss som håller till längst ut i topparna på grenarna och får bladen att krulla ihip sig. Vad jag har läst så är det här inget som ska kunna skada trädet, och dom bladen som gulnat och trillat va har inte varit angripna.  Sedan bor det en del myror i trädet, kan dom påverka det?

Trädet är inte mer än några år gammalt, men det är ganska högt och såg som sagt väldigt välmående ut i våras. Det har regnat kopiöst hela sommaren så jag kan inte tänka mig att det skulle kunna vara ett problem. Enligt de förra ägarna var det lite dåligt jord då det är nära till begrgrunden, så de fick fylla på en del när de planterade det, men kan det verkligen påverka så här flera år i efterhand? Det har ju klarat sig hitills?

Jag bor i ett tättbegyggt villaområde, och många har frukträd på sina trädgårdar, men jag har inte sett något träd som verkar lida av samma sak i närheten...

Hjälp! Vad ska jag göra?Gråter

Anmäl
2012-08-19 15:01 #1 av: Casiopeia

Bilden ovan är tagen tidigare i juli, när bladen började se skruttiga ut. Nu är det nästan inga gröna löv alls, skulle tippa på att trädet tappat 70% av sina löv.

Bilden nedan är på ett sjukt och ett (fortfarande) friskt kart innan de föll av. Några mogna körsbär blev det inte :(

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.