Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Näring till perenner

2012-08-13 13:09 #0 av: beem

Jag har en fråga ang. detta med näring till perenner. Jag hörde i ett radioprgram att det räcker om man gödslar   1 ggr/år.

Kan man gödsla perenner på hösten - finns närdingen kvar sen under kommande säsong ?

Mitt problem är att jag kommer till sommarstugan ganska sent på våren -  inland början av juni - och då är en del blomning redan igång.


Anmäl
2012-08-13 17:00 #1 av: Bjornen

Kogödsel kan mycket väl användas på hösten, men inte snabba kvävegödsel.

Anmäl
2012-08-13 17:01 #2 av: beem

Kogödsel på påse - fungerar det ?

Vad menas med snabba kvävegödsel ?


Anmäl
2012-08-13 18:54 #3 av: Halvdansken

Handelsgödsel, NPK gödsel. Växterna måste hinna lugna ner sig på sensommaren och förbereda sig på vintern, därför ska man inte ge gödning som gör att de fortsätter växa.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2012-08-13 19:03 #4 av: Bjornen

Välbrunnen kogödsel ska användas som också säljs på påse om än med mycket torv. Till snabba gödselmedel räknar man också hönsgödsel. Snabba gödselmedel lakas lätt bort och kvävet rinner bort men även kan göra skada då de får växterna att växa för länge som kan försämra övervintring. Det är ännu viktigare att inte gödsla vedartade växter som t.ex. rosor efter midsommar.

Gödsling med kogödsel, algomin och kompost kan även ges sent på hösten.

 

Anmäl
2012-08-13 19:48 #5 av: beem

Tack för era svar. Nu vet jag hur jag ska göra.


Anmäl
2012-08-16 20:00 #6 av: [MalinBorglin]

man kan gödsla med välbrunnen ko gödsel på hösten men tänk på att gödselet ger växten ny fart att växa i. Växten måste hinna lugna ner sig och finna ro för att klara sig över vintern.

Anmäl