Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Vattna med bräckt vatten

2012-08-12 19:46 #0 av: beem

Ibland läser jag att man  mycket väl kan vattna växter med bräckt vatten och ibland läser jag att det inte alls är bra.

Jag har någon gång läst att det främst är perenner som på sikt tar skada.

Torra somrar med lite regn är problem och då vore det bra att kunan vattna med havsvatten.

Ska man undvika bräckt vatten eller  ej ?

 


Anmäl
2012-08-12 21:09 #1 av: Bjornen

Vissa växter är känsliga för salt och de bör endast vattnas med sött vatten. En av de känsligaste hör taklök och ibland ser man olika väghållare som planterar dem vid vägar och ofelbart dör de under vintern efter lite vägsalt.

Anmäl
2012-08-12 21:15 #2 av: beem

# 1 Jag gillar taklök så det var ett bra tips då att vattna enbart med sött vatten.

I övrigt gäller det då att kolla resp. växt och deras känslighet för salt.

Jag har sett att 1-åringar gått bra att vattna med bräckt vatten. De hinner förmodligen inte ta skada under några månader.

Tack för ditt svar.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.