Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Törnrosas kjortel

2012-08-01 09:32 #0 av: kickboard

Är ju barnsligt förtjust i Törnrosas kjortel och i år har de växt och frodats precis som jag ville.  Tog några bilder med mobilen och det blir ju inte så bra, men man kan se hur den välver sig i garageporten.  Jag har två plantor på vardera sidan och nu har de växt ihop och bildar en portal.

Anmäl
2012-08-01 20:24 #1 av: plutopellis

Men så vackert!

Anmäl
2012-08-01 21:27 #2 av: beem

Åh så vackert. Jag lyckas aldrig få mina plantor så stora.


Anmäl
2012-08-02 13:07 #3 av: kickboard

Tack!  Det gick inte så bra första gången jag sådde, för man måste börja tidigt.  Redan i början av februari sådde jag fröna och använde en ljusterapilampa ca 6 timmar om dagen under de mörka timmarna på kvällen.

Fröna sprack på en och en halv vecka och fick växa till sig lite före omskolning.  I slutet av april när solvärmen medgav fick de komma ut i glasverandan och det tog inte länge förrän blomknoppar började visa sig.  Sedan ut i trädgården och jag har ett tiotal plantor lite här och var, också vid sommarstugan.

Anmäl
2013-05-17 21:11 #4 av: Ove-D

JA de var verkligen fina! Har du dem i marken eller i krukor?

Anmäl
2013-05-17 22:25 #5 av: kickboard

I krukor på flera ställen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.