Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Flytta Hortensia???

2012-07-29 16:32 #0 av: MLL

Skulle behöva flytta min Hortensia.Behöver råd kring detta.

Anmäl
2012-07-29 20:16 #1 av: Halvdansken

Bestäm först vart du ska flytta den och gräv ett hål där. Gräv sen upp din hortensia och sätt ner i hålet. Fyll upp med jord. Vattna.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2012-07-29 20:22 #2 av: [sakring]

Skrattande

Anmäl
2012-07-30 09:12 #3 av: MLL

Vilken tidpunkt är bäst? Vår - höst - efter blomning???

 

Anmäl
2012-07-30 09:30 #4 av: Halvdansken

Efter blomning brukar man säga, men jag har flyttat växter vid alla tidpunkter och det brukar gå bra, bara man eftervattnar ordentligt.

Det där med efter blomning är bara för att man inte ska gå miste om årets blommor.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2012-07-30 11:57 #5 av: Bjornen

Alla vedartade växter bör flyttas under den bladfria perioden och allra bäst på senhösten (oktober-december) för bästa etablering. Visst kan åtminstone mindre buskar även flyttas under sommaren men det krävs mycket vatten och ev. skuggning. Då bör de beskäras i samma utsträckning som man beskurit rotsystemet. Vid vår eller sommarplantering måste de mycket snabbt grävas ner på nya platsen. En timmes torkning kan innebära döden för busken.

Sen höstplantering innebär åtskilligt mindre mindre vattning och omvårdnad jämfört med vårplantering. I bästa kanse inte ens de behöver vattnas alls nästa år, dock beroende på kommande års väderlek.

Anmäl
2012-07-31 21:17 #6 av: pernillapernilla

Jag har flyttat min hortensia för tredje gängen i sommar I DAG, sä den är tålig och verkar kunna flyttas när som helst. Grävde bara ett nytt hål och i med vatten. Lycka till=)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.