Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Vilda växter och ogräs

Namn på växt

2012-07-02 20:37 #0 av: Mingo

Någon som kan säga med exakthet vad detta är?

Anmäl
2012-07-02 21:13 #1 av: beem

edit


Anmäl
2012-07-02 21:24 #2 av: Bjornen

Det är en näva (Geranium) och absolut ingen malva. En gissning att det är en variant av silkesnäva och kanske Geranium cinereum ssp. subcaulescens. Den är inte ovanlig i handeln.

Anmäl
2012-07-02 22:33 #3 av: Mingo

JO, jag kom själv så långt i mina gissningar som att det skulle kunna vara en näva - möjligen en jordnäva eller en armenisk sådan - men enligt en annan exptert så trodde han bilden var manipulerad för bladen hörde inte i hop med blomman sa han .....

 

Anmäl
2012-07-02 22:35 #4 av: Mingo

Fortsätter undra - kan detta vara en BLIVANDE näva - blommar inte - har dykt upp i en kruka med andra växter .....

 

Anmäl
2012-07-03 00:49 #5 av: Bjornen

Ett annat namn på silkesnäva är jordnäva och blir högst 20 cm hög. Armenisk näva har liknande blomma men störe mörk mitt och blir omkring 8o cm hög. Silkesnävan eller jordnävan har liknande blad och både silkesnävan och armenisk näva finns förståss i min trädgård.

Bild 4 är mycket sannolikt en fröplanta av någon näva och plantan har ännu inte övervintrat och därigenom har bladet oftast inte fått sitt riktiga utseende, som uppkommer andra året om det mu inte är någon ettårig näva.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.