Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rosor

Rosor

2012-06-19 16:20 #0 av: MLL

Sämmer det???

Min mor påstår att när rosorna har 7 blad på sitt blad så är det rotskott????

Anmäl
2012-06-19 17:12 #1 av: Halvdansken

Nej det stämmer inte.

Man kan tydligt se skillnad på den "köpta" rosen och ett eventuellt rotskott. Men det har inte med antalet blad att göra.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2012-06-20 13:29 #2 av: MLL

Tack!

 

Anmäl
2012-06-21 10:06 #3 av: Bjornen

Rosor är idag oftast okulerad på Rosa canina. Rosa canina har 5-7 småblad och är mycket variabel. Rotäkta rosor är exakta lika om det kommer rotskott. Rotäkta rosor förekommer oftast hos vissa buskrosor och är ovanlig på polyantharosor. Bonica och The Fairy säljs ibland som rotäkta men säljs oftast okulerad.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.