Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Gödning till gurka?

2012-06-09 12:39 #0 av: gickan87

Har efter några misslyckanden fått upp 3 plantor som är 1 dm höga av frilandsgurka, västeråstyp. Men nu har sem stannat i växten så jag antar att dem behöver gödning? men vilken sort fungerar bäst?

Övriga plantor har vid denna storlek krullat ihop bladen och torkat ihop totalt.

MVH Erika :)

Anmäl
2012-06-09 19:42 #1 av: Åsa S

Småplantor behöver sällan gödning, när de stannat i växten är det ofta pga att man planterat om dem och då växer de mest under jord de första veckorna alt om man verkligen misskött plantorna och har dem i minimal kruka då¨är det mera plantering i större kruka som gäller.

Anmäl
2012-06-10 07:38 #2 av: Bjornen

Gurka har mycket känslig rothals och det är mycket lätt att skada plantan vid omplantering.

Anmäl
2012-06-10 10:52 #3 av: gickan87

#1 Dessa växer 2 och 2 i 80 cm blomlåda. Det borde väl inte vara för litet?

MVH Erika :)

Anmäl
2012-06-10 13:30 #4 av: Åsa S

Det är rättså litet för gurka, 20liter jord per planta brukar vara lagom. balkonglådor har lite väl lite jord för gurkväxter.

Anmäl
2012-06-10 22:34 #5 av: Bjornen

Kanske det största problem att odla gurka i krukor och lådor är att det kan bli för varmt åt rötterna. Västeråsgurka behöver ganska stort utrymme att breda ut sig för plantan och fungerar bäst på friland. Gurka har ganska grunt rotsystem så djupet kan vara tillräcklig i en balkonglåda men däremot är balkonglådor lite för smala. Ju större volym en kruka håller desto lättare att hålla lagom fuktigt åt plantan och risken för hög jordtemperatur minskar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.