Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Vilda växter och ogräs

Vad heter ogräset?

2012-05-29 00:40 #0 av: Tmike64

Hej!

Jag har ett ogräs på min tomt som verkligen håller på att ta över. Vet inte vad den heter eller om den är giftig eller hur jag ska få bort den (eller iaf hålla den i schack). Den växer i "buketter" går från spenat-storlek upp till (nästan) rabarber-storlek i bladen. Luktar inget. Tacksam för svar!!!

Anmäl
2012-05-29 07:15 #1 av: Bjornen

Det är troligen någon skräppa (gårds-, krus eller tomtskräppa)(Rumex). De har en lång pålrot som är svår att dra upp då de ofta har greniga rötter. Den trivs speciellt på lite fuktigare och tyngre jord. Se till att de inte fröar av sig. Ofta angrips rötterna av diverse insektslarver så den bör minska sakta av sig själv om de inte får möjlighet att bilda nya fröplantor. Grävs lämpligen upp med grep. Inte giftig men innehåller olika garvsyror så man bör inte äta så stora mängder av dem.

Ett möjligt alternativ är pepparrot.

Anmäl
2012-05-29 20:21 #2 av: Halvdansken

Fördelen med skärppor är att om man bränt sig på nässlor, så kan man ta ett skräppe-blad och mosa samman och gnida där man bränt sig. Det är ingen omedelbar hjälp, men det gör att "bränntiden" förkortas betydligt.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2012-06-04 00:24 #3 av: Tmike64

Jätte-tack! Mina kaniner bara älskar detta ogräs. Kan det vara farligt för dem? De brukar ju annars veta vad som är bra och dåligt för dem.

Anmäl
2012-06-04 08:53 #4 av: Bjornen

Nej !

Anmäl
2012-06-05 00:13 #5 av: Tmike64

Nej? Ska de inte äta detta ogräs eller är det ofarligt för dem???Obestämd

Anmäl
2012-06-05 06:26 #6 av: Bjornen

Du frågade om det var farligt att äta för dem, och det svarade jag nej på.

Som man frågar får man svar.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.