Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Identifiera blå blommor

2012-05-29 00:13 #0 av: Jalking

Min särbo KRÄVER att få veta vad denna växt heter. Den var såååå fiiin.

Jag fotade den utanför en restaurang förra sommaren. Fotot uppvisar tyvärr några märkliga fotografiska defekter med kraftiga lila konturer, men jag hoppas att det ändå kan gå att identifiera växten.

Anmäl
2012-05-29 07:02 #1 av: Åsa S

stormhatt tycker jag det ser ut som

Anmäl
2012-05-29 07:20 #2 av: Bjornen

Det är någon art av stormhatt (Aconitum) och ett lokalt namn är duva dra vagn. En vanlig trädgårdsväxt men också en av våra mest giftiga växter.  Vilken art det är måste det finnas närbild på blommorna.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.