Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Gurkplantorna dog?

2012-05-19 21:40 #0 av: gickan87

Satte frön från frilandsgurka i min lilla uppdrivarlåda för 15 dagar sedan. Nu hade plantorna kommit upp och blivit ca 15 cm långa så dem inte fick plats längre. Bestämde mig för att plantera ut dem i krukor. Hanterade dem försiktigt och vattnade jorden innan jag planterade plantorna.

Döm om min förvåning imorse när de 20 plantorna gått och tvärdött! Innentemperaturen har legat runt 15 grader och igår var det 18 på dagen och 9 nattetid, kan det vara temperaturen som fått dem att dö?

Får köpa mig en ny fröpåse och hoppas på att jag lyckas bättre denna gången, känner mig helt misslyckad just nu.

MVH Erika :)

Anmäl
2012-05-20 07:29 #1 av: Bjornen

Gurkplantor är extremt känslig för omplantering. Rothalsen skadas mycket lätt. Gurka är en av få arter som inte bör omplanteras. Sås direkt i gurkkrukor (botten består av bara ett kryss) som grävs ner med kruka. Nattetemperatur på 9 grader är onödigt låg, men knappast att de dött av det. Däremot kan de skadas av svampsjukdomar, men då bör de skadas efter ett tag.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.