Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Sjuka paprika och chilisar??

2012-05-09 17:18 #0 av: krimskrams

Några av mina paprika och chiliplantor har har börjat vissna plötsligt trots alla konstens regler! Nu märkte jag att de alla har nån sorts gul/vit beläggning på baksidan av bladen! Vad är detta och hur ska man bota det?

Anmäl
2012-05-09 20:21 #1 av: Åsa S

Låter som ödem = celler som sprängs sönder som sitter under bladen brukar orsakas av odlingsförhållandena så hur odlar du plantorna? Växten brukar ofta klara sig ifall odlingsförhållandena ändras men ifall man fått massor av ödem brukar de drabbade bladen vissna. De nya bladen som växer ut i den bättre miljön brukar bli normala.

Anmäl
2012-05-09 22:30 #2 av: krimskrams

Jag har dem inomhus ännu, eftersom det e för kallt i finska österbotten att sätta ut som ännu! De bor under ett lysrör så de borde få tillräckligt med lyse, kan dock hända att jag nog borde plantera om dem i lite större krukor nu...vattnar regelbundet, låter dom torka upp lite (inte krutttorra) mellan vattningarna o ger regelbundet extra gödsel (krukväxtgödsel, flytande)

 

Väntar bara på att vädret här ska bli varmare såp att jag kan flytta ut dem i växthuset!

 

Det kan inte vara nån form av ohyra då?

Anmäl
2012-05-10 08:55 #3 av: Åsa S

Brukar ofta vara för mycket ljus, för hög luftfuktighet (kan bli det ifall de står tätt även inomhus), för mycket gödning och sånt som ger ödem för man driver på dem lite för hårt.

 

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.