Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

sommar=sniglar?

2012-05-06 12:53 #0 av: målle

Hejsan, kikar in här med en liten "gästfråga". Förra sommaren blev mina fina blommor som jag planterat i krukor alldeles uppätna av dessa nedrans äckliga mördarsniglarna. Finns det ngt medel eller annat man kan ha antingen i krukan (som självklart inte dödar även växterna), runt krukan eller på ngt som helst annat vis hålla de slemmiga mördarna borta från mina blommor?

Anmäl
2012-05-06 14:19 #1 av: ikna

Det bästa är att handplocka dem.

Anmäl
2012-05-06 16:53 #2 av: Halvdansken

Ferromol, eller Snigelfritt som det också heter. men om du bara har några krukor, så kan du väl bara klippa dem mitt av och slänga dem i soporna?

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2012-05-06 18:50 #3 av: Bjornen

Riktigt vassa singelstenar brukar hålla sniglar och snäckor därifrån. Även elstängsel håller dem borta.

Anmäl
2012-05-06 21:06 #4 av: målle

#2 jo klart jag kan göra det men jag tänkte mer en metod som gör att jag slipper "vakta/passa" de hinner ju käka sönder blommorna när man inte ser. Men ser jag de brukar jag hälla salt på de, då dör de oxå.. Rynkar på näsan

Anmäl
2012-05-06 21:22 #5 av: Halvdansken

Klipp dem hellre mitt av precis bakom huvudet, att hälla salt på dem är att ge dem en långsam och plågsam död.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2012-05-06 21:29 #6 av: målle

#5 jag hoppas det inte blir så mkt av de i sommar som förra sommaren, så jag slipper ta död på ngn alls. Så får jag ju oxå ha mina blommor ifred.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.