Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Lökar och knölväxter

Skillnad på tulpan- och påskliljelökar?

2012-05-01 08:00 #0 av: Sheena

I vår trädgård har någon tidigare satt påskliljor och tulpaner i stora klungor.. jättehärligt, men de står så ojämnt (vilket stör mig nått enormt) och nu skall vi ändå gräva upp rabatten och så gräs. Men jag tänkte behålla lökarna i gräsmattan..

Men frågan är ju om man på själva löken kan se om det är en påsklilja eller en tulpan? Så att det går att sortera dem lite.. Skrattande

Och tål de överhuvudtaget att grävas upp och sättas igen? Tänkte vänta tills de är överblommade och sätt igång o gräva sen.

Anmäl
2012-05-01 08:20 #1 av: Bjornen

Det är mycket stor skillnad i utseende mellan tulpanlökar och olika narcisslökar. För bästa blomning nästa år bör inte lökväxter flyttas förrän bladen har vissnat. Markera platserna med pinnar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.