Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Hängpil

2012-04-23 11:01 #0 av: Sagakeramik

Hej!

Jag vill gärna ha en hängpil vid en damm som vi anlade för några år sedan. Jag tänkte höra om man kan ta skott från en hängpil och bara sätta eller om man måste köpa ett färdigt träd. jag har för mig att jag läst att pilar rotar sig lätt.

Anmäl
2012-04-24 08:23 #1 av: Bjornen

Hängpil är vanligen namnet på en toppympad pil på en dryga meter hög sälg.

Däremot tårpil är ett stort eller mycket stort pilträd med hängade grenar, som oftast är för stor för en vanlig mindre damm. Ytterligare några andra pilarter med hängande grenar finns bl.a. hiba. Dessa kan enkelt förökas med sticklingar.

Anmäl
2012-04-24 09:41 #2 av: Sagakeramik

Hej! Det är tårpil jag menar:) Jag har tagit lite sticklingar nu, får hoppas att dom tar sig. Tack för råden Bjornen!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.