Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

vad ska jag ha här?

2012-04-12 14:33 #0 av: Ellowy

vill plantera något i denna "rundeln" ( alltså där stenarna och lyktstolpen är )

helst växter som är återkommande

tanken är att det ska läggas någon "kant" runt om, sten? vilken sort?

Anmäl
2012-04-12 14:36 #1 av: Halvdansken

Jordmån och zon?

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2012-04-12 14:54 #2 av: Ellowy

nu ska vi se om jag fattat rätt ^^ haha

brunjord, zon 4?

(nybörjare delux) xD

Anmäl
2012-04-12 14:55 #3 av: Lill-Kisse

Hur blir det då snödrivor lägger sig där vid vägen, en hög plogad driva av snö kanske? Brukar det spridas ut vägsalt på vintern? Björkens rötter suger dessutom upp all väta i området. Det finns inga växter som klarar allt det där. 

Sedan undrar jag vad syftet med en kant där skulle vara. Dessutom är det tveksamt om man får lägga en kant direkt vid allmän väg, som jag antar att det är. Fråga först.

Anmäl
2012-04-12 15:06 #4 av: Ellowy

nej några större drivor blir det inte :) vi plogar själva och kör undan snön då vägen mellan de 2 om det tomterna är privatägd ^^
men tanken är att "kanten" ska skilja av gräsmattan från grusgången, mot vägen blir det ingen kant :)

 

men det var ju tråkigt om inget kan planteras :/ då får jag hitta på något annat kul :D

Anmäl
2012-04-12 15:29 #5 av: Lill-Kisse

Någon kant kommer knappast att underlätta skötseln av vare sig gräs eller grus. Grus hoppar upp på gräskanten i alla fall. På sidan mot gräset försvåras gräsklippningen såvida man inte gräver ned något som ligger i samma nivå som gräsmattan.

Sopa bort grus med piassavakvast innan du klipper gräset. Gruset måste man i alla fall dra igenom med rensjärn och kratta av stål och för att få bort ogräs.

Anmäl
2012-04-12 16:15 #6 av: Ellowy

ja kanten ska isf ligga i samma nivå som gräsmattan :)

tanken med kanten är gräsmattan inte ska växa in i grusgången och ta över och sen för att vi vill ha en markerad kant för utseendets skull :)

först grävde vi där grusgången går och sen la vi på ett bärlager så förhoppningsvis blir det inte allt för mycket ogräs^^ lite får man ju räkna med ändå :)

men det kanske finns fler lösningar? :) jag är mycket öppen för förslag.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.