Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsarbete i största allmänhet

Några ideér!?

2012-04-12 14:19 #0 av: Ellowy

just påbörjat en helrenovering+påbyggnad av detta hus (därav röran på bilderna)

Jag vill ha allas ideér!!
vad ska vi göra med tomten?
häcken kommer att vara kvar men den kommer självklart snyggas till en del både för insynskydd och minskat buller från vägen. vi har sågat ner en del träd och har nu en stor öppen yta med ingenting på.

Vi är inga trädgårdsmänniskor och vill ha något lättskött, snyggt och stilrent.

buskar? fruktträd? belysning? alla "tips" om hur ni själva hade gjort är välkomna :)

en "marksänkt" pool kommer att byggas inom ett par år men var?

 

Anmäl
2012-04-12 14:32 #1 av: Lill-Kisse

Vid utbyggnad och renovering av ett hus, är det nog bäst att inte splittra sig med planteringar i trädgården. Dessutom är det bra att nya plantor m m inte riskerar att bli fördärvade av maskiner, byggmaterial o dyl som måste få plats.

Håll gräsmattor, häckar och träd välklippta och fina tills vidare. Lite läsning och planskisser kan bli skön avkoppling från renoveringen. Låt planerna växa fram utan jäkt och stress.

Anmäl
2012-04-12 14:34 #2 av: Halvdansken

Vill inte vara sån, men varför sågade ni ner träden? Det är ju just träd som ger karaktär till en trädgård.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2012-04-12 14:42 #3 av: Ellowy

tack, nej än så länge får trädgården vänta ett tag :) tänkte mest om det fanns något jag kunde göra under tiden :) sen vill jag gärna ha idéer om vad jag kan göra sen, jag har inte en susning om hur jag ska göra och vart jag ska börja när jag väl sätter igång ^^

Anmäl
2012-04-12 14:44 #4 av: Ellowy

svar till Halvdansken:

ja det var en tråkig historia men träden hade börjat ruttna och risken fanns att de skulle välta över huset så småningom :/

Anmäl
2012-04-12 15:08 #5 av: Lill-Kisse

Det du kan göra nu är att rita en stor ritning över hela gården. Då menar jag jättestor. Markera väderstrecken och rita in precis allt som finns nu. Gör några kopior. Sedan kan man börja skissa.

Kolla hur grannarna har det och vad de har. Vad gillar du av allt du ser? Vilken skötsel kräver respektive anläggning? Fundera på vad familjen har för behov och intressen. Ska det vara ytor för lek och spel? Ska det finnas grönsaksland? Ska det vara sköna stunder i en vilstol? Ska det vara fest med långbord för många gäster? Tänk efter.

Anmäl
2012-04-12 18:10 #6 av: Halvdansken

Köp en bunke trädgårdsböcker.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.