Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Plantera ut

2012-04-12 11:06 #0 av: [Kaktuz]

Jag har förodlat pumpa och solroser inne, och nu börja dem bli väääldigt stora och långa. Men kan jag planera ut dem nu ? Bor i Kronoberg och har i denna vecka haft regn och ca 4-8 grader på dagarna. Nätterna vet jag inte men det har inte varit frost.

Anmäl
2012-04-12 11:18 #1 av: Åsa S

Pumpa var nog väldigt tidigt att starta med man brukar så den i början av maj punpa kan du inte plantera ut förren det minst +15C i marken = oftast en bit in i juni. Pumpa vill ha det ganska varmt överlag de gillar inte låga temperaturer. Solroserna kanske kan sättas ut i din zon i sista halvan av maj med fiberdukstäcke,på många andra håll måste man vänta till början av juni, det kan komma frost även i maj och solrosor tål ingen frost.

Anmäl
2012-04-12 11:21 #2 av: [Kaktuz]

Ajdå, tänkte nog inte jag på när jag ville plantera lite med barnen Foten i munnen

Så egentligen ska jag planera om dem i större krukor tills det är dags.

har även ringblommor och aster som väntas få komma ut..

Anmäl
2012-04-12 11:24 #3 av: Åsa S

Jo du lär nog få plantera om i större krukor det dröjer innan man kan sätta ut sommarblommor och sånt.

 

(ringblommor brukar man inte behöva förkultivera de brukar gå så jättebra att direktså och de kan direktsås så fort det går att få ner fröerna i jorden, de gror då¨det är rätt temperatur så har du frön kvar kan du ju även testa direktsådd)

Anmäl
2012-04-12 11:27 #4 av: [Kaktuz]

Så kan det gå när ögonen inte läser på Flört

Tack för ditt svar och hjälpen! Skrattande

Anmäl
2012-04-12 19:51 #5 av: Bjornen

Avhärdade solrosplantor tål ganska många minusgrader som plantor. De är något känsligare på hösten och blomorna tål endast 1-2 grader kallt. De bör därför kunna planteras ut nu efter avhärdning.

Pumpor skulle jag rekommender en ny sådd och bör ske endast 4-5 veckor före utplantering.

Anmäl
2012-04-13 06:53 #6 av: [Kaktuz]

Tack Glad

Anmäl