Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Gödsla sådderna?

2012-04-12 10:39 #0 av: krimskrams

Mina paprika ocg chilisådder börja anta en reslig storlek, antar att jag borde börja gödsla dem! Nu undrar jag vad jag ska gödsla med...har ju givetvis klassiska blomgödsel i flytande form samt även torkad hönsgödsel (kulor)...antar att man inte vill använda hönsgödseln inomhus, luktar väl en del..men funkar vanlig blomgödsel bra till paprika och chili också? Eller borde man köpa nån form av special-gödsel??

På sommaren brukar jag använda mig av nässel och vallörtsvatten samt gräsklipp, men det finns ju inte att tillgå ännu...guldvatten??

Anmäl
2012-04-12 11:21 #1 av: Åsa S

När man skolar om sätter man ju plantorna i ny jord som har näring och jag brukar ju skola om mina plantor gradvis i ny jord så ofta har de ju näring. När de hamnar i slutkrukan och kanske står ett tag innan det är dags plantera ut brukar jag vattna med svagt guldvatten och det funkar bra men man kan även använda vanlig krukväxtnäring ifall man hellre vill göra det.

Anmäl
2012-04-12 20:20 #2 av: krimskrams

Mina står just nu i avklippta mjölkburkar, dom får nog stå där ett tag till! men det blir väl att prova med vanlig krukväxtnäring då!

Anmäl
2012-04-13 08:10 #3 av: Lill-Kisse

Vad är guldvatten?

 

Anmäl
2012-04-13 10:30 #4 av: Halvdansken

#3. Utblandat kiss.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2012-04-13 14:13 #5 av: krimskrams

Guldvatten är guld värt! : )

Anmäl
2012-04-13 19:06 #6 av: Lill-Kisse

Aha! Tänk om man knallat in till blomsterhandeln och bett att få köpa en flaska "guldvatten".  Hade väl blivit rejält utskrattad... Skäms 

 

Anmäl
2012-04-14 13:02 #7 av: krimskrams

Kan hända att de gett dig en burk och sagt gå in på wc och fyll på 1 del eget plus 9 delar vatten och betala sen i kassan!  Förvånad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.