Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Löjtnantshjärta

2012-04-11 10:46 #0 av: Smultronbarn

Hej! Letade efter en liknande fråga men hittade ingen..
I alla fall vår lilla löjtnantshjärta verkar inte trivas där den finns nu (planterade den förra sommaren och då mådde den bra). Den står i ganska soligt läge...

Hur gör jag för att få den att överleva? (Den börjar bli väldigt brun och vissen redan nu på våren..)

Anmäl
2012-04-11 22:54 #1 av: Åsa S

Förstår inte riktigt vad du menar Löjtnantshjärta är en perenn = den vissnar ner helt varje höst och det är bara rötterna som överlever vintern och rötterna skjuter nya skott varje vår. Det går nog inte att se på ett löjtnantshjärta hur det mår nu, i största delen av sverige ser man nog bara jord där ett löjtnantshjärta är planterat just nu.

Anmäl
2012-04-12 07:56 #2 av: Bjornen

Löjtnanthjärta är frostkänslig och startar utveckling tidigt. I ett sydligt söderläge har den sannolikt startat tillväxten och sedan blivit frostskadad.

Löjtnantshjärta vill ha ett väldränerat läge och tål inte mycket fukt under vintern. Den få bästa och längsta läget i ett skuggigt och någorlunda fukthållande jord under växtperioden.

Liksom många växter frå Sibirien startar de utvecklingen alltför tidigt och sedan skadas de av frost i vårt klimat.

Anmäl
2012-04-12 11:05 #5 av: Smultronbarn

Ja nej det var ju lite dumt skrivet av mig. Så om den kommer tillbaka till livet nu i vår ska jag försöka få den att stanna kvar :)

Så allt det vissna kunde jag ha klippt bort, egentligen?

Tack för svaren :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.