Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsdesign, -trender och -prylar

Kan någon ge mig råd här?

2012-04-04 12:24 #0 av: julklappen

Det är så dyrt att köpa t.ex.barngungor,rutschkana m.m.  Så jag undrar om någon kan ge mig tips på hur man kan göra egna uteleksaker (t.ex. rutschkana, barngungor och annat) till barnbarnen som man kan ha  ute?

Anmäl
2012-04-06 08:03 #1 av: Maria

Kan du inte titta på blocket eller tradera?

Ibland blir det ganska dyrt att köpa material också.

/Maria

 

Anmäl
2012-04-08 22:20 #2 av: julklappen

tack, jo det ska jag göra.

Anmäl
2012-04-09 02:48 #3 av: Lill-Kisse

Gunga och rutschkana låter avancerat och kanske inte är populärt mer än några få år. Fundera på mer flexibla saker.

- Gör en träbock. Lägg en stadig planka tvärs över att gunga på.
- En hängmatta eller hammock är mysig att slappa i.
- Finns det något stort träd på gården? Bygg en liten koja, som barnen får vara med och utforma.
- Plantera en berså. Välj pil, som växer väldigt snabbt. Man kan också forma en koja genom att fläta långa slanor. 
- Häng upp en korg på en vägg för att spela basket.
- Ordna ett lager med bollar, frisbee, hopprep o dyl.

Anmäl
2012-04-09 13:40 #4 av: Halvdansken

Så tycer jag att du kan ge dem en egen odlarhörna, där de kan peta ner frön och se dem växa. Det brukar barn tycka vara otroligt spännade. Eller en liten damm där de kan "odla" grodor.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2012-04-09 13:45 #5 av: Maria

#4 Det var en himla bra idéGlad. Ungar kräver ofta inte så mycket som man inbillar sig.

/Maria

 

Anmäl
2012-04-13 19:46 #6 av: Elshira

Gunga kan du kanske köpa en lös och sätta i ett träd om du har något sådant, eller bara göra ett hål i en rundad träbit och trä ett rep igenom och ha som "slänggunga" (alltså repet mellan benen). Behöver du köpa en hel gungställning kanske du kan få napp om du lägger ut en annons, men då ska du ju kunna hämta den också.

Rutchkana är nog svårt, de små i plast kostar ju inte så förfärligt mycket, (och en större är kanske inte nödvändigt) åtminståne inte om man jämför med att göra en egen i plåt. Rostfri plåt som är någon mm tjock kostar drygt 700 kr m2.

Mitt förslag till rutchkana är att bygga en i snö på vintern! Ta en sprayflaska (eller trädgårdsslang och spraymunstycke om du gör en lite större) och spraya på alla delar för att få den mer solid. Kanske bra att frysa fast lite sand på trappstegen dock :) Har du ett stadigt utebord i trä eller så kan du börja uppifrån den kanske (om det står ute).

Anmäl