Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdens byggprojekt

Bygga snyggt buskstöd! + myntafråga

2012-03-25 20:13 #0 av: StinaIda

Jag flyttade till hus med stoor tomt i höstas och nu är det dags att ta tag i den!

Plantagen har jättesnygga svarta buskstöd, men de kostar 349:-/st så jag tänkte bygga egna.

Är det någon som har en bra ritning eller lite goda idéer? Det skulle vara snyggt att ha samma svart-bruna färg som plantagen har och inte vanligt impregnerat.

Jag har även ca 10 m hallonhäck som just nu har en stårstör i varje ända med rep emellan, hur man kan göra om detta snyggt och hållbart?

Den ena svartvinbärsbusken har till och med grenarna växt in under marken eftersom den inte har något stöd.

 

Sen har jag en stor myntaplantering. Jag har nu rensat bort alla döda kvistar/plantor sedan förra året är det något mer man bör göra? jag vet att det sprider sig som ogräs, men det gör inget på den sidan om tomten, passar prefekt nära den blivande altanen, bara sträcka sig ut och plocka ingredienser till mojiton :-)

 

Anmäl
2012-03-28 01:19 #1 av: Lill-Kisse

Det buskstöd du fastnat för i Plantagens utbud, är en gammal modell, som man brukar fixa själv. Slå ned smala stolpar i marken och fäst smala träribbor i den höjd du behöver till dina buskar.

Eftersom jag har buskar i rad, har jag slagit ned stolparna i rad och fäst långa träribbor utmed hela raden. Jag la bara en bräda utmed buskarna som riktmärke, för att få stolparna i rät linje.

Efter ett år ute i väder och vind får obehandlade ribbor fin, grå färg. Man bör inte ha impregnerat eller målat trä. Man vill ju äta giftfria bär och grönsaker.

Anmäl
2012-03-28 07:55 #2 av: StinaIda

Då får det bli obehandlat! Tackför hjälpen :-)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.