Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Köksväxter, kryddor och läkeörter

Jordgubbar

2012-03-25 12:36 #0 av: pebb

Jag har ett jordgubbsland och undrar hur jag egentligen ska rensa det nu, jag tänker på alla gamla vissna, dessa antar jag ska klippas bort, men ska det göras nu eller lite längre fram när det har kommit upp mer grön? Känner att jag förklarade lite osmmanhängande men jag hoppas att ni fattar ändå :)

Anmäl
2012-03-25 13:33 #1 av: kickboard

Jag brukar låta tillväxten komma igång så man ser lite grönt och då räfsar jag bort de torra döda bladen. I våra trakter brukar det bli i mitten på maj.

Anmäl
2012-03-25 23:32 #2 av: Bjornen

De torra bladen skyddar plantan från kyla, värme och torka.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.