Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Små buskar

2012-03-24 19:27 #0 av: MLilja

Idag har vi byggt om vår trädgård lite så vi får en lite större parkeringsplats. Nu skulle jag vilja plantera 4-5 st små buskar längs långsidan mot parkeringen för att skärma av lite.

Vad finns det för fina buskar (som är fina både när de blommar och efter/innan) som blir ca 1 meter höga och som inte kräver massor av underhåll?

Anmäl
2012-03-25 09:25 #1 av: Bjornen

Det finns exempelvis olika spireor, ölandstok, måbär och olika ripsarter. Val bör göras efter läge, jordtyp och klimat.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.