Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsarbete i största allmänhet

Ympa

2012-03-23 19:45 #0 av: Fylgja

Behöver man några förkunskaper för att börja ympa på träd å sånt, eller är det bara att sätta igång?

Är sugen på att testa, men jag vill helst inte lägga en massa tid och energi på nåt jag ändå inte klarar av...

Anmäl
2012-03-24 06:31 #1 av: Bjornen

Normalt krävs förberedelser med att ta ympkvistar i februari i fullständig vila och ympningen sedan när tillväxten börjar. Extrema värmeperioder på våren brukar innebära att ympningen lättare misslyckas.

Anmäl
2012-03-25 22:36 #2 av: Fylgja

Så då är det redan försent med andra ord? Gäller det för alla fruktträd?

Anmäl
2012-03-25 23:26 #3 av: Bjornen

Det kan lyckas ändå men det fungerar bäst om ympkvisten ligger efter i utvecklingen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.