Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Bambu

2012-03-14 11:44 #0 av: ms-mee

Hallå!
Vi har blivit väldigt sugna på bambu här men jag hittar inte frön nånstans. Vet att det är svårt att få tag på och den blommar sällan, men är det någon som vet vart jag kan hitta frön? Det ska vara en av de större sorterna.

Anmäl
2012-03-14 19:48 #1 av: Halvdansken

Varför inte köpa en färdig planta? Jag vet inte hur lång tid det tar för frön att gro här. Eller om det ens finns?

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2012-03-14 19:56 #2 av: ms-mee

Ja, färdig planta går också bra. Men hittar inga såna heller.

Anmäl
2012-03-14 21:26 #3 av: Åsa S

Det finns plantor men du är för tidigt ute, de brukar säljas på utomhusavdelningen i trädgårdsbutikerna men de flesta trädgårdsbutiker har inte öppnat den avdelningen än det är fortfarande risk för kalla nätter. I april-maj lär det gå lättare hitta bambu

 

Och har butikerna inte önskade sorter hemma så brukar många butiker kunna ta hem plantor på beställning

Anmäl
2012-03-16 20:47 #4 av: Bjornen

Frön finns nog ingenstans att köpa nu. Du får vänta tills det blir blomning. Bambu blommar samtidigt på de flesta ställen och sedan dröjer det några årtionden till nästa gång.

Anmäl
2012-03-17 09:40 #5 av: ms-mee

#4 Var det jag misstänkte.

 

Menmen, bara att vänta och hålla utkik efter plantor ist :) Tack för hjälpen! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.