Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Jordgubbar

2012-03-06 21:48 #0 av: Lodis

Hej! Jag ska sätta lite jordgubbsfrön. Det står på påsen att de ska gro varmt och mörkt.

Men det står inget om att det ska vara fuktig eller torrare jord. Så jag undrar om man ska hålla frösådden fuktig?

Jag undrar också om de kan stå kvar i såjorden tills man planterar ut dom eller om man ska skola om dom?

Hoppas någon vet :)

Anmäl
2012-03-07 10:15 #1 av: Diana61

hmmmm.... jag sådde mina vilda jordgubbar (alpin smultron) i höstas (sensommar) inne i växthuset och höll dom fuktiga där. De kom upp och några börjage blomma men han ej ge frukt. Nu har de stått ute hela vintern bakom uthuset så jag hoppas de överlevt vintern.

Jorden skall hållas fuktig tills de gror annars ruttnar den i mögel som jorden får om det är för blött. Är jorden för torr så kommer fröna ej att suga åt sig tillräckligt med fukt så de sväller upp och sedan börja spira.

Omskolning behövs då såjorden ej är så full med näring för att ej bränna sönder de små bebis rötterna men när den blir äldre behöver den bättre näring för att växa sig stark och då behöver den bättre jord. Så omskolning behövs.

Hoppas detta hjälpte lite?

Anmäl
2012-03-07 21:56 #2 av: Lodis

Jaa, det gjorde det. Tack snälla för hjälpen :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.