Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Långa, rangliga penséer

2012-03-06 18:46 #0 av: MLilja

Jag har gjort mig till och odlat egna penséer, nu minns jag inte vad de heter, men de skulle mörkgro och när de väl börjar gro så blev de långa och jätterangliga fort, kommer det här gå bra eller är det bara att slänga och börja om?

Anmäl
2012-03-06 19:02 #1 av: Åsa S

Penseer ska ställas svalt och ljust gärna med extra belysning efter de grott för att de inte ska bli rangliga så jag skulle testa med det.

Anmäl
2012-03-06 19:31 #2 av: MLilja

Aha! Då ska jag bära ner de andra i källaren och se om jag lyckas rädda dem i alla fall=)

Anmäl
2012-03-08 10:41 #3 av: Bjornen

Pense kan lätt toppas för att få dem knubbiga. Lite större plantor tål utan vidare lite frost och blir då knubbigare. Någorlunda avhärdade plantor tål upptill 7 minusgrader utan att skadas.

Anmäl
2012-03-09 19:25 #4 av: anki1

Jag sådde egna för ett par år sedan. sorten minns jag inte, men de var storblommiga. Jag bredsådde i en liten balkonglåda. Först fick dom stå på balkongen mot väggen (inglasad) men efter ett par veckor tog jag in dom och ställde i köksfönstret. De grodde med det samma och jag minns inte om de blev rangliga. Men de blommade fint på landet och fortfarande kommer det upp "barn" efter dom.


Älska dig själv för den du är

Besök mig gärna påWWW.facebook.se/ankis smycken o textilhantverk

Anmäl
2012-03-14 15:07 #5 av: [Norpan88]

Jag brukar toppa mina penser om dom ser ut att bli för långa. Då knipsar jag bort blommorna med längsta skaftet så dom med kortare skaft kan blomma.

Taste and you will see that I am a good God. ps 34:8

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.