Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Gräsmattor, grovplanering och gödsling.

Mossa GTI??

2012-03-05 12:25 #0 av: plutopellis

Hejsan! Vår gräsmatta är en mossmatta, den är inte skött på många år. Fungerar verkligen det besprutningsmedel de visar på tv? Bästa sätter måste väl ändå vara mossrivning? Vad ska man tänka på sen för att bevara gräsmattan just som gräs??

Anmäl
2012-03-05 12:27 #1 av: Gronstedt

*tassavtryck*

Fast jag vill hellre veta hur man får bort gräset ur mossmattan ...

 

Anmäl
2012-03-05 12:41 #2 av: plutopellis

Haha, blir ju mjukare med bara mossa ;)

Anmäl
2012-03-05 13:32 #3 av: Åsa S

Oftast är det bättre dränering, gödning, borttagande av växter så det blir ljust som gäller ifall man vill få mer gräs än mossa.

 

Tyvärr du mossrivning har inte så jättebra effekt ifall man inte tar död på mossan först mossrivning = väldigt bra sätt att "sticklingsföröka" mossa.

Anmäl
2012-03-06 09:36 #4 av: Bjornen

Ju finare gräsmatta desto mera gödsling, mera klippning och större risk för angrepp av pingborrelarver (som äter upp gräsrötterna).

Anmäl
2012-03-06 09:46 #5 av: plutopellis

Så ni föreslår mossa gti först och sen riva? För nu är det bara mossa och jag vill ju ha lite gräs i alla fall... Tack annars för era svar om hur jag sköter den sen :)

Anmäl
2012-03-06 10:52 #6 av: Åsa S

Ofta är det mossan man ser vid denna årstiden gräse har inte riktigt kommit igång så det ser oftast ut som om det är väldigt mycket mossa just nu, mossan grönskar ju först.

Anmäl
2012-04-13 21:28 #7 av: Elshira

Om det är mer mossa än gräs (som vi har här hemma... men mjukt och skönt i.af :) så skulle jag nog faktiskt göra om hela gräsmattan.

Visst går det att ta död på mossan och sedan riva upp den, men det kommer bli en hel del jobb med det och dessutom en mindre snygg gräsmatta under den tiden.

Jag skulle hellre ta bort allt och göra helt rent, kratta till och ev lägga på lite ny jord om man känner att man vill det/om det behövs, och så i nytt istället. Det får relativt snabbt att få en "drägligt" snygg gräsmatta i.af.

Anmäl
2012-04-15 14:47 #8 av: Linnea

Mossa GTI funkar säkert men det är i princip utsädd järnsulfat. Försök få tag i riktigt järnsulfat, sprid ut detta på gräsmattan + gödning. Mossan svartnar och dör. Kan såklart komma tillbaka om förhållandena är de rätta. Försök få mindre skugga på mossiga ställen då trivs den inte lika bra.

Mossrivare är ingen bra idé, det sprider mossan över större områden istället.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2012-04-16 20:52 #9 av: Halvdansken

Kolla Ph värdet i jorden. Man kan nänligen kalka för att hålla mossan borta, men det är inget undermedel, och dessutom finns det mossor som gillar kalk.

Men det finns gödning som också innehåller kalk, kanske kan du köpa en sån påse och testa på en bit och se skillnaden?

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.