Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsarbete i största allmänhet

Första våren i trädgården

2012-03-03 11:30 #0 av: plutopellis

Hejsan! Ja som ni ser av rubriken är det första våren i trädgården. Spännande att se vad som finns här. Har aldrig haft trädgård innan, är det något särskilt som ska göras på våren? Något som ska klippas, ansas mm eller är det bara under hösten man storröjer? Blir ju inte mycket i år då jag ska se vad som finns att bjudas på här men roligt att veta...

Anmäl
2012-03-03 11:35 #1 av: Chieko

Jag tror att de under Trädgårdsfredags (SVTs program) sa att man ska låta det vara ganska mycket första året så att man ser vad som finns. Skriv sedan upp/ta kort på vad som växer var så att ni kan planera och fixa till nästa år. Men rensa löv och (tydligt) ogräs är väl aldrig fel. Fast tror man ska vänta lite till med det också, det ska säkert vara slut på frostrisk först.

/Karin
Medarbetare på rexkanin.ifokus

Anmäl
2012-03-03 11:40 #2 av: plutopellis

Ja så sant :) kryper i fingrarna när det är vår ju! Får sätta mig på händerna, haha :)

Anmäl
2012-03-03 11:43 #3 av: Chieko

Ja det förstår jag verkligen! Själv har jag flyttat ifrån mammas trädgård, förra sommaren hade jag inglasad balkong med kanin så då kunde jag inte odla något, men nu har jag en fin balkong! Är riktigt sugen på att odla massa men har inte ens köpt krukor än :P Funderar på att skaffa en kolonilott också, ligger några väldigt nära så det hade varit kul!

/Karin
Medarbetare på rexkanin.ifokus

Anmäl
2012-03-03 11:52 #4 av: plutopellis

Ja det var min tanke också med kolonilott men så snubblade vi över ett hus istället :) gubben min tyckte att det bara är gamla tanter som har kolonilott men för 300 kr om året få möjlighet till liten trädgård hade jag lätt blivit kallad tant! Haha :)

Anmäl
2012-03-03 12:20 #5 av: Chieko

Ja absolut! Hoppas att det inte är dyrare här, då är det ju solklart att vi ska ha en! Tänk att kunna bjuda vänner på färska egenodlade grönsaker när man bor i lägenhet :D Har mailat kommunen så väntar på svar, hoppas hoppas!

/Karin
Medarbetare på rexkanin.ifokus

Anmäl
2012-03-03 12:59 #6 av: plutopellis

Håller tummarna för dig! Borde inte vara så mycket dyrare, jag bor i Halmstad där tar de 300, vet att de i jönköping tar samma kanske det var 350 men för ett helt år är det ju ingenting Glad

Anmäl
2012-03-03 14:15 #7 av: Chieko

Nej verkligen inte. Bor i Mölndal dvs strax utanför gbg så är rädd att det är lite dyrare här.

/Karin
Medarbetare på rexkanin.ifokus

Anmäl
2012-03-03 14:16 #8 av: plutopellis

Håller tummarna för dig Glad

Anmäl
2012-03-03 20:51 #9 av: Bjornen

Perenner klipps ner på våren och gör det inte för tidigt. Alla gamla stjälkar, blad och löv skyddar mot frost och minskar risken för att olika växter börjar starta tillväxten för tidigt och skadas av frost.

Det som är aktuellt nu är att skydda vintergröna växter från solen och detsamma gäller rosorna. Använd säckväv eller annat luftigt lätt material, men inte plast.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.