Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdens byggprojekt

Drömmer om ett orangeri/vinterträdgård

2012-03-01 09:51 #0 av: Mantissa

..men hur fungerar det i praktiken? kan man ha växter där permanent under året? i växthus blir det ju tokvarmt på sommaren.

Anmäl
2012-03-01 12:22 #1 av: Åsa S

Det går att ha växter där på sommaren ifall man har skuggvävar, många vädringsluckor etc. Annars är ju orangeri mera ett ställe att övervintra ex. medelhavsväxter som man sedan sätter ut i trädgården på sommaren.

Anmäl
2012-03-01 15:18 #2 av: Mantissa

M, jo men jag vill ha stora väster, typ mindre träd och det är lite bökigt att flytta runt på. Vill ha stora odlingsbäddar på plats.

Anmäl
2012-03-01 15:18 #3 av: Mantissa

M, jo men jag vill ha stora väster, typ mindre träd och det är lite bökigt att flytta runt på. Vill ha stora odlingsbäddar på plats.

Anmäl
2012-03-01 16:31 #4 av: Åsa S

Jo och då blir det dyrt eftersom man behöver många öppnare, vävar + gärna fläktare + dysor för att hålla nere temperaturen.

Anmäl
2012-03-01 16:35 #5 av: dolfen

#2

Det finns säkert kärror man kan köpa/göra som underlättar flytt.

Vad menar du med odlingsbäddar? (I ett orangeri?) Obestämd

Det finns nog böcker om orangeri. Kolla på biblioteket.

 

Hmm. Du kanske skulle bygga ett växthus (för odlingsbäddarna) i anslutning till ditt orangeri? Flört

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.